Back to All Events

ASTROV Tjechov

ASTROV TJECHOV

Karaktären Astrov från pjäsen Onkel Vanja får fritt spelrum i en alldeles egen föreställning.

 ”…syrsorna sjunger i natten. Det är varmt och klibbigt och flugorna tränger sig envist på. Astrov är på jobbet. Med händerna dränkta i alsolsprit gör han sig redo för ännu en operation. Han bär på en inre brinnande dröm. Mitt bland smuts, stank och rök känns drömmen avlägsen och mer angelägen än någonsin…”

Astrov jobbar som kirurg ute i ett krigsdrabbat område. Mitt bland bomber, död och kaos genomför han operationer timme efter timme. Vi får följa hans inre process och tankar om mänskligheten, vad gör vi mot varandra och oss själva?

Tjechov skrev Onkel Vanja och texterna till Astrov för över 110 år sedan. De skulle mycket väl kunna vara skrivna idag. Vi djupdyker i karaktären och utforskar Tjechovs texter med en intensiv och visuell skildring. Under ett febrigt och angeläget porträtt av Astrov får vi följa hans tankar om miljö, ansvar, plikt och moral, längtan efter kärlek och svårigheten i att följa sin dröm.

Earlier Event: October 27
Chambré Giljotin
Later Event: October 29
ASTROV Tjechov