Back to All Events

IDIOTEN

Vem bestämmer vem du är eller var du placeras i samhällsledet? Vem äger rätten att avgöra vilka mänskliga egenskaper som accepteras?

Furst Mysjkin är en människa av dess godaste slag, fylld av renhet, ljus och naiv visdom. Han kastas in i stadens glittrande societetsliv, där han med sin ofördärvade livssyn påverkar alla i sin omgivning. Men hans godhet skapar misstänksamhet – lurar han oss eller är han en idiot? Att Mysjkins välvilja inte heller kan skänka honom någon lycka blir tydligt i hans kärlek till den fascinerande och konfliktfyllda Nastasia Filippovna. Här ställs allt på sin spets.

 

Zardasht Rad har gjort en bearbetning av Dostojevskijs romanklassiker Idioten, sammanfogat med egna reflekterande textpartier. Det är en monolog som med ord och kropp, bild och musik ställer de eviga frågorna om den motstridiga kärleken och den ensamma människan. Vem är du?

Earlier Event: February 28
IDIOTEN
Later Event: March 2
IDIOTEN