Någon Kommer att komma

AV JON FOSSE REGI KIA BERGLUND      SKÅDESPELARE     ANGELA KOVÁCS    TOBIAS HJELM     ZARDAST RAD

Premiär 17 november

fullsizeoutput_65.jpeg

 

OM UPPSÄTTNINGEN

Premiär: 17 November 2017, Teater Giljotin
”...så tystnaden är kanske det bästa man kan omge det man djupast vet med. Kanske är det också tyst i sig själv, som det icke sagda i det sagda”  Citat av Jon Fosse läs mer.

Jon Fosse är en av nutidens stora dramatiker. Hans pjäser spelas mycket flitigt. I början av 2000-talet kunde han ses på inte mindre än ett hundratal scener världen över. Teater Giljotin var den första teatern som tog sig an Jon Fosses dramarturgi utanför Norges gränser 1997. Sedan dess har hans pjäser uppförts på alla Sveriges stora scener, spritt sig internationellt och röjt enorma framgångar. Nu tar Teater Giljotin med stor förtjusning sig an pjäsen Någon Kommer Att Komma.  

Ett medelålders par har flyttat ut på landet. Till ett gammalt hus beläget på en ödslig plats nära havet. Här ska de få vila i varandra. Ensamma. I tystnad. Men så bryts tystnaden av fotsteg som närmar sig. En man kommer på besök.

Någon kommer att komma är ett nervkittlande svartsjukedrama, med en text som ett pärlband av ord, som öar i ett hav. Där emellan breder djupet ut sig, det innersta som innefattar allt. I Kia Berglunds koncentrerade dramatisering får vi följa trion i deras sökandet efter kärlek, närhet och tystnad.SKÅDESPELARNA

fullsizeoutput_1c9.jpeg

ANNA KOVÁCS
 

”Bästa huvudroll” Sveriges Kortfilmsfestival, 2016
Ingmar Bergman-priset, 2006
Oscar Lindgren stipendiefond Dramaten, 2001

HEMSIDA
 

fullsizeoutput_1c4.jpeg

TOBIAS HJELM

Har jobbat på bl.a. 

 

HEMSIDA

fullsizeoutput_1c7.jpeg

ZARDASHT RAD

Vi känner honom från 

LÄS MER

 
sy649fa6.jpg
fullsizeoutput_1d7.jpeg
fullsizeoutput_1d5.jpeg