backstage

- publika readings* med samtal 15-17 maj

#backstagelila.jpg

#härskartekniker #maktstrukturer #tystnadskultur #debattpjäs #nyskrivet #reading #demokrati #teater #metoo

Nu öppnar vi dörrarna till skapandeprocessen och bjuder in till publika readings av det nyskrivna materialet till Backstage av Emerson Berglund, Inger Edelfeldt och Kia Berglund!

Idén till Backstage föddes under den flodvåg av vittnesmål som sköljde genom Sverige i höstas. En pjäs som vill fördjupa och problematisera debatten växer nu fram. Vilka röster ska få höras, vilka invändningar låser diskussionen i läger, vilka vidgar den? Vad blir nästa steg?

Handlingen i Backstage kretsar kring en situation som utspelas på en slutfest på en fiktiv teater någonstans i Sverige. Vi får följa Teaterchefen, Producenten, Journalisten, de fem Skådespelarna, varav en är Praktikant, samt Regissören i en berättelse där ord står mot ord och teaterns rykte står på spel. Och: när allt hotar att krackelera – hur skapas en syndabock?

MEDVERKANDE:
Dramatiker: Emerson Berglund, Inger Edelfeldt och Kia Berglund.
Skådespelare: Jacob Ericksson, Hannes Fohlin, Mikaela Knapp, Angela Kovács, Ann Petrén, Julia Sporre, Josef Säterhagen, Björn Wahlberg och Åsa Widéen.

* Publika readings med efterföljande samtal betyder i detta fall att skådespelarensemblen omväxlande läser ur manus i dialogform och även spelar upp vissa scener. Publiken betraktar detta och deltar sedan, de som vill, i ett samtal kring olika frågeställningar som dramatikerna har kring materialet. 

DATUM:
Tis 15 maj kl. 20.30
Ons 16 maj kl. 19.00
Tors 17 maj kl. 19.00

LÄNGD:
Ca 2 timmar inkl efterföljande samtal.

PRISER:
Ordinarie: 275 kr
Stödpris: 350 kr
Student & Pensionär: 250 kr