OM Teater Giljotin

Teater är konst. Teater Giljotin är ett konstprojekt.

Teatern Giljotin har sedan 1989 försett Stockholm med kvalitativ teaterkonst. Här skapas teater, performance och högkvalitativa kulturupplevelser med fokus på att vara banbrytande och våga det där lilla extra. Utforskandet är en grundsten i vår filosofi. Vi jobbar ständigt på att utmana oss själva och publiken. Att öppna upp nya dörrar och uttryck inom scenkonsten är viktigt inte bara för oss som konstnärer utan för hela samhällets kultur. Vi ser det som vår uppgift att vara en scen som sticker ut och inte räds att följa vår konstnärliga ådra.

Teater Giljotin stöds av Stockholms Stad och Kulturrådet.

TEATER GILJOTINS INTEGRITETSPOLICY

Teater Giljotin värnar om din integritet och arbetar aktivt för att hantera dina personuppgifter på ett säkert och rätt sätt. Från den 25 maj 2018 följer vi GDPR (General Data Protection Regulation) - EUs nya lag gällande personuppgifter. Nedan förklarar vi hur vi använder dina personuppgifter, har du övriga frågor eller vill att vi ska ta bort dina uppgifter är du välkommen att kontakta oss på teatergiljotin@gmail.com.     

Vilka personuppgifter sparar Teater Giljotin om mig? 
Om du är publik
För- och efternamn
Telefonnummer
E-postadress
I vissa fall även post-/fakturaadress   

Om du är eller har varit anställd
För- och efternamn
Telefonnummer
E-postadress
Postadress
Personnummer och bankuppgifter (lagras i lönesystemet)
Eventuella upplysningar som du själv valt att lämna    

Vad används mina personuppgifter till? 
Om du är publik
Om du köpt biljetter till Teater Giljotin så sker det via vårt biljettsystem Kulturbiljetter. Dessa uppgifter använder vi till marknadsföring, information om, och leverans av biljetter samt om vi behöver informera om eventuella akuta händelser, t ex inställd föreställning. Vi använder också dina uppgifter som underlag för statistik och utveckling av våra erbjudanden. Uppgifterna kan också användas som analysunderlag kring hur vi når ut till och kommunicerar med våra målgrupper.   

Om du är eller har varit anställd
Teater Giljotin använder dina uppgifter för att administrera löner och arbetsintyg. Vi kan även komma att använda dina uppgifter för att informera om Teater Giljotin och/eller om nya jobb- /auditionsmöjligheter etc. 

Hur länge sparar Teater Giljotin uppgifter om mig? 
Teater Giljotin sparar dina uppgifter så länge som vi bedömer nödvändigt för att administrera verksamheten och för att kommunicera och föra en dialog med våra besökare och anställda på ett relevant sätt. Vi sparar aldrig uppgifter längre än vad lagen säger.  

Om du är publik
Om du är biljettkund sparas dina uppgifter hos Kulturbiljetter. Teater Giljotin har ett inlogg dit och kan komma åt information från föreställningar 5 år bakåt i tiden. Om vi använder din mailadress i marknadsföringssyfte har du i detta mail möjlighet att avregistrera dig från utskicken om du inte fortsättningsvis vill få information från oss.  

Om du är eller har varit anställd
Är du, eller har varit anställd, sparas dina uppgifter och anställningsavtal i fem år efter avslutad anställning. Syftet är att kunna ha möjlighet att informera om nya jobbmöjligheter men också som en service om tidigare anställda behöver information bakåt i tiden.   

Hur ändrar eller raderar jag mina personuppgifter hos Teater Giljotin? 
Genom att maila teatergiljotin@gmail.com kan du be om information om vilka uppgifter vi har om dig och/eller be oss radera dina uppgifter. Om du inte längre vill ha e-post från Teater Giljotin kan du avregistrera dig genom att klicka på länken längst ner i något av mailen du fått från oss. Det går också bra att svara på mailet och be oss manuellt ta bort dig från e-postlistan.

Delar Teater Giljotin information om mig med tredje part? 
Teater Giljotin gör mailutskick via Mailchimp och med dem delar vi ditt namn och din mailadress. Från dessa mail kan du avregistrera dig via länken längst ner i något av mailutskicken. På Mailchimps hemsida kan du läsa mer om hur de hanterar personuppgifter.   

Som publik köper du biljetter via Kulturbiljetter. Kulturbiljetter sparar uppgifter om ditt namn, din mailadress och ditt telefonnummer och denna information har vi också tillgång till. Se mer information ovan. På Kulturbiljetter.se finns mer information om hur de hanterar personuppgifter.

Vem är ansvarig för de personuppgifter som Teater Giljotin samlar in?  
Teater Giljotin AB, org. nr 556771-4661, är ägare till den personliga information som Teater Giljotin behandlar. Vi säljer inte din information vidare till andra företag och förmedlar aldrig dina uppgifter vidare utan ditt samtycke. Teater Giljotin lämnar endast ut personuppgifter till myndigheter med stöd av lag eller myndighetsbeslut.     

Mer information om dina rättigheter som individ i samband med GDPR-lagen finns på Datainspektionens hemsida.