Ljuvliga Jävla Georgios

Gästspelade hösten 2014

Georgios Karpathakis grundade ”Underbara ADHD”. I den biografiska föreställningen ”Ljuvliga jävla Georgios” följer vi Georgios från förskolan, upp i tonåren, som föreläsaren, PR-konsulten och ut på Stureplan – hela vägen till dess han vid 25 års ålder äntligen får sin ADHD-diagnos.

Föreställningen bjuder på många skratt men har samtidigt en mycket allvarlig underton. Den visar inte bara Georgios fantastiska styrkor med ADHD utan också de allvarliga konsekvenser ADHD kan innebära. Föreställningen bör egentligen ses av alla i vårt samhälle. Den belyser och underlättar för oss att förstå och acceptera hur olika människor kan tänka och fungera. Vi tycker även att den kan ses som ett inlägg i den dagsaktuella debatten om t.ex. vikten/nyttan av diagnosticering och rädsla för stigmatisering.

”Ljuvliga Jävla Georgios” är inte bara en mycket underhållande teaterföreställning utan är också en utmärkt grund för olika utbildningar och värdegrundsarbeten.
Georgios tar med publiken på en resa som nog många sent ska glömma. Med hjälp av det utmärkta manuset (manusförfattare och regissör är Sophia Magasanik – ”Inför lyckta dörrar”,”Verklighetens folk”) ges publiken en unik möjlighet till förståelse, för att kunna hjälpa fler vuxna och barn.

Läs gärna de fina recensionerna här: Kulturbloggen och Sesam

Föreställningsdatum: 11, 18 samt 25 nov 2014
Pris:    375 kronor (exklusive moms)
Plats:   Torsgatan 41, Stockholm
Tid:     Föreställningen börjar 18.30. 


nfo@viktigatal.se        Tel. 0176-80332


Foto: Per Häljestam

Foto: Per Häljestam