Föreställningen ”Vår Tids Rädsla För AK von Malmborg” hade premiär i Stockholm 17 januari 2010, strax efter att skivan med samma namn släppts. Medverkade på scen gjorde en 25manna orkester, bestående av AK von Malmborgsdåvarande band med förstärkning av Jennie Abrahamson och hela Stockholms Akademiska Orkester!! Föreställningen bestod till hälften av en självbiografisk manus monolog  som AK von Malmborg skrivit om vänskap kärlek och död i form av ögonblicksbilder från hennes tid i London, New York och när hennes mamma dog, och till hälften av låtar från albumet med samma titel som till föreställningen fått stora orkesterarrangemang av Mikael Sundin. De spelade för utsålda hus och fick till sista föreställningen ställa in två extra rader med stolar, ändå fick många gå hem igen utan att ha fått plats.

Dagens Nyheter 17 jan: ”Hon har skrivit bra texter, både de talade och de sjungna. Och accompanjemanget är otroligt lyxigt”

Svenska Dagbladet: ”Anna-Karin von Malmborg räds varken fan eller trollen, operalibretton eller performanceföreställningar”

Dagens Nyheter 17 jan 2010: “Sorgen efter modern och längtan efter henne ligger som ett stråk i albumets 11 låtar, men det är sammantaget inte alls en svit sorgesånger.   De spänner en vid båge som blir en djupt personlig och generöst självutlämnande hyllning till livet och kärleken.”