Passport

Gästspelade hösten 2014

Performance med: Zurab Riveliashvili och Ekaterina Sisfontes
Text av: Vladimir Majakovskij
egissör: Tana Maneva
Video: Kolenka Rammi
Ljud/Musik: Rikard Borggård
Musik: Mohammad Sharifi
Ljus: Anders Shorty Larsson
Översättning: Inga Ollars

Det första en totalitär regim ger sig på är dess poeter, författare och konstnärer. Vladimir Majakovskij – representerar alla tre konstnärsformerna. Han har inspirerat mängder av människor i Sverige med sitt poetiska ansvar för politiska åsikter och moraliska val som förblir aktuellt i en alltmer nationalistisk värld.

Teater Giljotin tackar Passports ensemble för en mycket spännande performance-akt och önskar er lycka till framöver med projektet.

Majakovskij genomborrade sin tid som en kula och avslutade sitt liv med ett pistolskott i början på 1900-talet och var en av de främsta representanterna för den poetiska futurismen och avantgarde-konsten.

I Passport skapas ett spänningsfält där Majakovskijs roll, styrka och sårbarhet tolkas och ges nytt ljus av den georgiska poeten Zurab, som under beskydd av Svenska Pennklubben är boende i Sverige, och den Moskvafödda konstnären Ekaterina Sisfontes.

Passport manifesterar konstens sprängkraft. Med respekt för Majakovskijs liv, tid och död framför Zurab och Sisfontes en performance-akt med rörelse, ljud, video och rytm på en stram svartvit scen.

Varje föreställning avslutades med ett extranummer där en av deltagarna läser upp eller visar egna verk.

Passport spelades på Teater Giljotin 9, 10, 11 12 september kl 19.00

Längd: Ca 40 min