Belarus Underground feat. Šuma

Östgruppens Belarusdagar invigs även i år med Belarus Underground på Teater Giljotin. Och vi kan stolt meddela att den belarusiska succégruppen – Šuma (Shuma) då kommer att göra Sverigepremiär. Deras musik smälter effektivt samman samtida ljuddesign med efterlämnade spår från Belarus (Vitrysslands) rika musikaliska kulturarv. Debuten “Zjnivo” (Жніво, 2015) utsågs till årets bästa belarusiska album av den inflytelserika musiksajten “experty.by”, och uppföljaren “Sontsa” (Сонца, 2016) har lyfts till skyarna av en enig kritikerkår. Missa inte!

 
 

Kvällen


Före konserten för vi med svepande hand och breda penseldrag ett samtal med några prominenta gäster på tillfälligt besök. Vi sätter ett finger i luften och försöker med deras hjälp förstå vart vinden blåser. Har talet om liberalisering och demokratisering satt reella avtryck i människors vardag eller i kulturlivet i Belarus? Törs man ta ut svängarna idag mer än för ett år sedan? Vi söker svaren medan vi gör vårt bästa för att fästa blicken bortom mannen med mustasch, som så ofta skymmer sikten för allt annat som pågår i landet.


Lättare snacks kommer att serveras i lobbyn, och drycker kommer att finnas till försäljning i baren. Varmt välkommen!

 
HIL_0053.JPG

SCHEMA

Gig:
Šuma (Shuma)
Rusia – sång, koncept
Alexej Budzko – liveprogrammering, kontrabas

 

Samtal:
Rusia –  (sångerska/musiker)
Inha Lindarenka (manager på e-magazinet 34mag.net)
Volha Kaskevich (ordförande för miljöorganisationen BAGNA)

 

 

Information


När: 28 mars, kl 18.30
Var: Teater Giljotin, Torsgatan 41, Stockholm
Hur: Fri entré men du måste föranmäla dig på: https://simpleeventsignup.com/event/92365, senast den 27 mars. OBS! Begränsat antal platser och att det är först till kvarn som gäller!