GILJOTINS LÖRDAGSFOAJÉ kl 15-16

Välkommen till Giljotins lördagsfoajé! Slink in, släng upp fötterna och låt dig under en timme roas, inspireras och förföras av berättelser om och från Vasastan. Programmen kretsar kring platsen, invånarna, dess historia och framtid. Vad döljer sig egentligen bakom fasaden på Torsgatan 41? Vad hände i den legendariska musikstudion Terry? Vilken podd producerar din granne och vem kan likt Charlotte Andergast i Höstsonaten spela Chopinpreludierna så håret reser sig på våra armar? Giljotins lördagsfoajé är en ny programserie som sparkar igång med fem hösteftermiddagar mellan 29 september och 24 november.

BILJETTER: 190 kr inkl dryck och tilltugg som t ex ostbricka eller wraps. Anmäl ev allergier till: teatergiljotin@gmail.com
FOAJÉN och BILJETTKASSAN öppnar kl 14. (Inget insläpp efter kl 15.)

Maria rostotsky.jpg
Cellisten Erik Williams spelar tillsammans med Maria Rostosky.

Cellisten Erik Williams spelar tillsammans med Maria Rostosky.

24 nov kl 15.00 – MARIA ROSTOTSKY – Musiken och Bergman 

Vasastadbon Maria Rostotsky är konsterpianist och kammarmusiker med en turnékarta som sträcker sig över Europa, Ryssland, Japan, med uppträdanden på scener som Barbican Centre, Concertgebouw och Tokyo City Recital Hall. Maria är även konstnärlig ledare för Chambre Giljotin med bl a cellisten Erik Williams som hon här tar med sig i ett program för piano och cello baserat på musiken från Ingmar Bergmans ”Höstsonaten”. Maria och Erik Williams – som är en eftertraktad kammarmusiker i Sverige och internationellt med framträdanden i bl a Japan, Italien och Kanada – spelar musik av Bach, Chopin, Britten m fl. (Föreställningen ”Höstsonaten” börjar kl 18 för den som önskar en helkväll. Biljetter köps separat.)


TIDIGARE LÖRDAGSFOAJÉER HÖSTEN 2018

Julia.4192.jpg
IMG_3422.JPG
Selfie-Giljotin.jpg

10 nov – JULIA MARKO-NORD
– The Vasastan sessions

Skådespelerskan Julia Marko–Nord, just nu aktuell i ”Höstsonaten”, har satt ihop ett program med svenska klassiker vars original spelats in av kända artister så som Eva Dahlgren och Lisa Nilsson i musikstudios runt St Eriksplan. Vid sin sida har hon gitarristen Marcus Green och vi lovar en singer/songwriter-eftermiddag helt utan pretentioner men med mycket feeling.

29 sept – KEROLD KLANG
– Vasastan före Vasastan

Med bilder och ord berättar Kerold Klang historien om när Vasastan var landsbygd och när dagens gator och kvarter rullades ut över åkrar och trädgårdar. Kerold Klang är känd för Vasastadsborna och övriga Stockholmare främst genom sina krönikor i Vi i Vasastan och andra lokaltidningar. Förutom att vara Stockholmskrönikör är han även journalist, serietecknare och illustratör. Han var med och startade Galago och har medverkat bl a i Ernie, Svenska MAD och Svenska Dagbladet. Han har även gett ut ett flertal humorpocketböcker varav några finns till försäljning på plats.

13 okt – LUDVIG JOSEPHSON
– Kan vi lita på minnet? 

Med utgångspunkt från en skräckhistoria efterlyser Ludvig Josephson några bisarra episoder han som barn sett på TV och undrar om han är den enda som minns, eller rentav sett dem. Ludvig Josephson bor i Vasastan och är sedan tjugofem år verksam som producent och programmakare på Sveriges Radio. Han gör tillsammans med journalisten Jack Werner skräckpodden ”Creepypodden”.