SCUM till teater Giljotin

Den makalösa Andrea Edwards kommer till Teater Giljotin och spelar SCUM manifestet mellan den 18 december och 15 januari. Vi är överlyckliga! Skynda dig att beställa biljett innan de säljer slut! Såhär beskriver hennes team succéföreställningen SCUM:

Counterforce Produktion/CP välkomnar er till en stunds avprogrammering.

När manligheten har gjort hela världen till ett skitställe så skapar vi en plats för ohämmad vrede, kamplystnad och kärlek. SCUM-manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Den är världsberömd, ökänd och ändå okänd. Den är hatad och älskad, ofta utan att ens ha blivit läst. För oss är den något vi inte kan komma undan. Den är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Den tillåter sig att vara hög och låg, möjlig och omöjlig. Vår “föreställning” är helt baserad på Valerie Solanas text och vi lämnar högaktningsfullt allt rotande i upphovskvinnans privatliv därhän. Helt enkelt med Solanas egna ord: det här är inte “Stor konst”, “Djupa grejer” eller “Sluka kultur”. Det här är en “ishacka i patriarkatets arsle”.

Utan att förhäva oss kan vi lugnt säga att något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet. Det går inte att förklara mer. Kom bara.

Scummanifestet hade premiär 7 november 2011, och har spelats nästan 200 gånger sedan dess. I kärrtorp, på stadsteatern i Stockholm, på stora teatern i Göteborg, i Umeå, Linköping, Östersund, Malmö, Karlstad, i Finland två gånger, i Uppsala, Gävle, Örebro, Falun, Luleå.  Snart kanske Scum ger sig ut i världen, till USA Ryssland och Färöarna .

Efter strålande recensioner i Finland i somrasär vi nu åter i Stockholm där vi hoppas att alla ni hinner boka biljett innan det är försent denna gång!

Scummanifestet är framtagen i samarbete med TUR-teatern.

VÄLKOMNA!