Pressmeddelande 18-08-20

Teater Giljotins "Höstsonaten" enda Bergmanpjäsen i Stockholm i höst

I veckan har repetitionerna inför Teater Giljotins uppsättning av Ingmar Bergmans pjäs Höstsonaten påbörjats. Höstsonaten är en del av Ingmar Bergman-året 2018 där Teater Giljotin är den enda stockholmsscenen som spelar ett verk skrivet av Ingmar Bergman, undantaget de gästspel som ges under Bergmanfestivalen på Dramaten.

För regi och bearbetning står Kia Berglund, en av Teater Giljotins båda konstnärliga ledare. Skådespelarensemblen består av Chatarina LarssonAngela Kovács och Julia Marko-Nord

I bearbetningen av manuset ligger särskilt fokus på moderskapet och konstnärskapet, berättar Kia Berglund. Mansrollerna är strukna men bearbetningen är väldigt varsamt gjord, det är en fantastiskt text och pjäs där Ingmar Bergman verkligen skildrar mor- och dotterrelationen med knivskarp briljans, avslutar Kia Berglund.

Höstsonaten får premiär 12 oktober på Teater Giljotin vid St Eriksplan i Stockholm. Föreställningarna pågår till 15 december. Produktionsteamet består förutom Kia Berglund av kompositören Rikard Borggård, konstnärlig ledare för Teater Giljotin, som skapar specialskriven musik till föreställningen; den bulgariske scenografen Youlian Tabakov samt Anders "Shorty" Larsson, ljusdesign.

Föregående
Föregående

PRESSMEDDELANDE 2018-09-19

Nästa
Nästa

Tana Maneva i TV-rutan