PRESSMEDDELANDE 2018-09-19

Nyinsatt: Teater Giljotins lanserar Giljotins lördagsfoajé 

Teater Giljotin vid St Eriksplan lanserar idag den nya programserien Giljotins lördagsfoajé med premiär 29 september. Under fem lördagseftermiddagar i höst presenteras berättelser om och från Vasastan. Det blir fem personliga eftermiddagar med program skapade av personer som på olika sätt kan kopplas till Vasastan. Musiken och berättelserna kretsar kring platsen, invånarna, dess historia och framtid. Idén till programserien kommer från skådespelaren Angela Kovács som tillhör Teater Giljotins teaterkompani och just nu är aktuell i ”Höstsonaten”.

 –      Teater Giljotin har en riktigt skön foajé med ett fantastiskt läge precis runt knuten på St Eriksplan.  Massor av människor passerar varje dag och jag ville hitta ett sätt att ”sänka tröskeln” och skapa ett program som kan locka den som är nyfiken på Giljotin men kanske inte så teatervan, berättar Angela Kovács.

 Giljotins lördagsfoajé, som presenteras i sin helhet på Teater Giljotins hemsida, pågår till och med 24 november.